Over ons

Antiekboerderij
De locatie van cartografisch antiquariaat "Antiekboerderij Graafland" doet de bedrijfsnaam eer aan. De landelijke ligging van de monumentale boerderij, gesitueerd in een klassieke lintbebouwing, in het schitterende ongerepte polderlandschap van de Alblasserwaard.

De collectie

Hier is het waar de basis is de basis is gelegd voor de start van cartografisch antiquariaat "Antiekboerderij Graafland". Vele jaren van verzamelen hebben geresulteerd in een enorme collectie antieke landkaarten, oude stads- en dorpsgezichten en stadsplattegronden. Waar de nadruk in het begin op de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden lag, bieden wij u nu een collectie met een landelijke dekking. De collectie bevat ook een ruim assortiment zogenaamde "vrije grafiek". In deze categorie treft u een diversiteit van voorstellingen aan. Alle kaarten en prenten op deze website dateren uit de periode zoals aangeven en zijn orginelen. 

Doelstelling
Voor de komende jaren hebben wij als doel de collectie hoogwaardige antieke landkaarten, oude stadsplattegronden en prenten verder uit te bouwen.

Service
Als extra service maken wij indien gewenst het passe-partout van de door u aangeschafte landkaart of prent op maat voor de lijst waarin deze moet komen. Daarnaast leveren wij tevens wissellijsten van hoge kwalitieit, met een klassieke uitstraling. Ook werken wij samen met een gerenommeerde lijstenmakerij die uw aankoop perfect voor u kan inlijsten.

Zoekopdrachten
Indien u antieke kaarten, prenten of stadsplattegronden zoekt van plaatsen die op dit moment niet in de collectie voorkomen, dan kunt ons ook een zoekopdracht geven. Wij gaan dan voor u op zoek naar die speciale kaart of specifieke prent.

Neemt u rustig een kijkje op de website. Als u vragen hebt over bepaalde prenten, of iets speciaals zoekt, dan  kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. U bent natuurlijk van harte welkom om de collectie te komen bekijken in onze toonzaal op de oude deel (bezoek kan echter alleen op afspraak of tijdens zogenaamde inloopdagen waarvan de data en openingstijden op deze website worden aangekondigd).

Foto: Geurt Mouthaan, Het Kontakt